IluminatLumina în Design
lady

Lumina în Design

Lumina în Design

Uneori nu este foarte evident cum poate iluminatul face parte dintr-un design, deoarece designul interior de multe ori este perceput ca un aranjament palpabil, format din mobilier, decorațiuni, elemente constructive etc.

Dar în anumite cazuri lipsa designului sau un design slab poate fi perceput imediat. Două exemple merită menționate:

Unul este  cazul unui iluminat slab când ambientul abia este vizibil și creează condiții de lucru sau de viată neadecvate.

La cealaltă extremă este un iluminat foarte puternic care poate aparent să fie o varianta bună comparativ cu primul caz. Dar după o perioadă se poate constata că ochii obosesc și este creată o stare de stres.

Elemente componente ale iluminatului în design

Elemente componente ale iluminatului în design

În funcție de momentele zilei iluminatul are în componența sa atât lumina naturala a zilei sau crepusculară și lumina artificială.

Dar un alt element de design este și corpul de iluminat. Corpurile de iluminat cu ajutorul materialelor lor componente, designului, dar și a tipului de lumina emis se integrează în designul general al casei.

Aceste elemente pot crea o gamă largă de variații ale designului ambiental general, făcând ca rezultatul să fie potrivit unei multitudini de funcționalități, potrivite de la spațiul de lucru până la spațiul de relaxare.

Trendul de azi este acela de a folosi surse multiple pentru iluminare, iar aceasta oferă multă flexibilitate în modul de utilizare al luminii. Se poate folosi iluminat general, ambiental și  de accentuare.

Lumina poate fi redirectată în încăpere, fiind evidențiate punctele de interes și prin aceasta se creează  o ambianță plăcută și echilibrată.

Alege-ți corpul de iluminat potrivit

Înarmat cu informațiile de mai sus acum puteți decide fel de iluminat ai nevoie pentru fiecare spațiu în care îți desfășori activitatea. Trebuie să încerci să integrezi designul corpurilor de iluminat în decorul global al casei.  Pentru a te ajuta în deciziile tale, iată care sunt unele din cele mai cunoscute tipuri de corpuri de iluminat și situațiile în care sunt utilizate:

Plafonierele – creează o lumină puternică și sunt adesea recomandate pentru spații de bucătărie sau baie.

Lustrele și pendulurile – sunt  folosite mai ales în încăperile cu tavane înalte cel mai adesea folosite ca lumină deasupra unei mese.

Spoturile și aplicele – sunt folosite ca lumini pentru accent și pot fi montate pe pereții decorați cu obiecte de artă, în holuri pentru iluminarea continuă sau în bucătării și băi, fiind folosite mai ales pentru funcția lor practică.

Lămpile – lumina lor este mai slabă, însă este îndeajuns de puternică pentru a fi folosite la citit și alte activități.

Candelabrele – sunt folosite pentru iluminatul global ambiental al unei camere și în funcție de mărimea lor, sunt folosite în încăperi mari și înalte. Designul lor este plăcut și  poate fi foarte variat ca stil, pornind de la candelabrele clasice pana la candelabre moderne.

9

Pentru mai multe idei de corpuri de iluminat, te invităm să vezi întreaga colecție disponibilă pe site sau să ne vizitezi la sediu. Specialiștii noștri te pot ajuta pentru a crea un spațiu de lucru sau de locuit armonios.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

logo

Profită de 10 % discount pentru prima comandă.

 

Folosește codul "toplight 10" pentru a beneficia de promoție pentru prima comandă făcută în magazin.

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne!