IluminatCe trebuie să știi despre lumină
Stone_2

Ce trebuie să știi despre lumină

Ce trebuie să știi despre lumină?

Lumina ambientală este adesea trecută cu vederea atunci când vine vorba de designul și decorarea biroului. Cu toate acestea, iluminarea ambientală poate avea un impact uriaș asupra productivității și dispoziției lucrătorilor. În această articol vom discuta despre diferitele tipuri de lumină ambientală și despre cum să le folosim pentru a crea mediul de lucru perfect.

Ce este lumina?

Lumina ambientală este tipul de lumină care ne înconjoară în fiecare zi. Vine de la soare, dar este asigurată și de iluminatul artificial. Lumina ambientală este necesară pentru bunăstarea noastră, atât fizic, cât și emoțional. Dar ce este exact lumina ambientală și cum putem profita la maximum de ea?

Lumina ambientală este adesea numită lumină naturală, deoarece este tipul de lumină care vine de la soare. Cu toate acestea, lumina ambientală include și lumina care provine din surse artificiale, cum ar fi lămpile și luminile suspendate. Lumina ambientală este necesară pentru bunăstarea noastră, deoarece dincolo de evidentul rol de a ne permite să vedem în jurul nostru, ne poate ajută la reglarea funcțiilor corpului și crearea de dispoziții meditative, romantice, stimulative etc.

Ce trebuie să știi despre lumină
room4

Proprietățile luminii

Lumina ambientală este lumina care ne înconjoară și este în continuă schimbare. Poate fi naturală sau artificială. Lumina naturală este cea care vine de la soare. Lumina artificială este cea care provine de la lămpi, ecrane de computer și alte dispozitive electronice.

Există trei proprietăți importante ale luminii ambientale: intensitatea, culoarea și direcția. Intensitatea este cât de strălucitoare este lumina. Culoarea este data de lungimea de undă a luminii. Direcția ne spune din ce direcție vine lumina. Intensitatea este data de puterea sursei de iluminat.

Tipuri de lumină

Există multe tipuri diferite de lumină. Unele sunt mai comune decât altele.

Cea mai comună este lumina naturală este oferită de soare și ne înconjoară pretutindeni în timpul zilei.

Un alt tip de lumina este cea artificială, care a evoluat de la lumina data de foc pana la iluminatul modern. Câteva din metodele de iluminat modern mai des întâlnite azi sunt:

Lumina incandescentă. Este produsă de un filament într-un bec de sticlă. Când filamentul este încălzit, acesta strălucește și emite lumină.

Lumina fluorescentă este un alt tip de lumină. Este produs de un gaz într-un tub. Când electricitatea trece prin gaz, aceasta produce lumină ultravioletă. Această lumină este apoi transformată în lumină vizibilă printr-un strat de fosfor pe interiorul tubului.

Lumina LED este un alt tip de lumină. Este produs de un element electronic numit diodă LED.

Există trei tipuri de lumină ambientală: naturală, artificială și mixtă.

Lumina naturală este cea care vine de la soare. Este cel mai natural tip de lumină și este cea mai bună pentru ochii tăi. Este, de asemenea, cel mai echilibrat tip de lumină, ceea ce înseamnă că are cantitatea potrivită de lungimi de undă albastre și roșii. Acest lucru îl face bun atât pentru orice tip de activități.

Lumina artificială este cea care provine de la lămpi și alte surse create de om. Nu este întotdeauna la fel de bună pentru ochi ca lumina naturală și poate provoca uneori oboseală oculară. Cu toate acestea, poate fi utilă pentru activități pe timp de noapte.

Lumina mixtă este formată de amestecul luminii naturale cu cea artificială, cel mai des întâlnita în perioada de tranziție dintre zi și noapte, dar acest mix poate fi folosit și pentru crearea de efecte speciale pentru iluminatul ambiental.

room2
room3

Cum ne afectează lumina viața

Sunt multe de spus legat de modul în care iluminatul artificial ambiental ne-a schimbat modul de viață.

Pornind de la faptul ca omenirea a putut transcende de la statusul de animal diurn la cel de animal diurn și nocturn în funcție de scopurile urmărite de acesta, pana la productivitatea sporita, sunt multe aspecte care pot fi discutate. Având în vedere că activitatea noastră este legata de designul interior și exterior am să menționez doar câteva elemente care va pot îmbunătăți experienta legată de iluminat.

Un design bun al iluminării poate ajuta la crearea  spațiului perfect pentru diferitele activități pe care le desfășurați.

Astfel iluminarea cu multiple surse, care să creeze un mediu uniform luminos, suficient de intens pentru a  oferi detalii, dar nu atât de intens pentru a deranja, poate asigura un mediu perfect pentru activitățile zilnice ajutând la creșterea productivității.

Când ajungeți acasă doriți să aveți un spațiu privat pentru a va putea destinde? Nimic mai simplu. Va putem ajuta să vă creați acest spațiu venind cu sugestii legate de modul de iluminare pentru a  crea un spațiu pentru relaxare.

Doriți o seara romantica? Puteți crea premisele pentru aceasta seara cu ajutorul unui iluminat discret și incitant.

Concluzie

Toți avem nevoie și folosim lumina sub o formă sau alta. Pentru a vă asigura o viață armonioasă și plăcută vă stăm la dispoziție cu experienta noastră îndelungată pentru a vă ajuta să creați un ambient luminos complex și adaptabil la viața dinamica pe care o duceți.

Va putem ajuta să vă creșteți productivitatea, să vă relaxați și chiar să creați premisele pentru o seară romantica de neuitat cu ajutorul corpurilor noastre de iluminat care pot ajuta la crearea unor spatii luminoase complexe  dedicate scopurilor voastre.

Suntem alături de voi pentru ca împreună să putem crea o viață mai bună.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

logo

Profită de 10 % discount pentru prima comandă.

 

Folosește codul "toplight 10" pentru a beneficia de promoție pentru prima comandă făcută în magazin.

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne!